ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ
ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
EILC's
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Βήμα 1ο - Αναζήτηση Πανεπιστημίου

Στην ιστοσελίδα του Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ εντοπίζεις από τον Πίνακα των συνεργαζόμενων Ιδρυμάτων το Ίδρυμα της χώρας που σε ενδιαφέρει. Καλό είναι να εντοπίσεις περισσότερα από ένα στην περίπτωση που στην 1η σου επιλογή δεν σε δεχτούν ώστε να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Επισκέπτεσαι τις ιστοσελίδες τους και επισημαίνεις τις προθεσμίες για την υποβολή των αιτήσεων και φυσικά σημειώνεις το ακαδημαϊκό τους ημερολόγιο. Επίσης εντοπίζεις πιθανά μαθήματα για τη Συμφωνία Σπουδών.

Βήμα 2ο - Υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Τα περισσότερα Πανεπιστήμια ζητούν μια αρχική αίτηση online. Αρχική αίτηση για εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείς να υποβάλλεις σε παραπάνω από ένα Πανεπιστήμιο. Κρατάς οπωσδήποτε αντίγραφο της αίτησης και την ημερομηνία αποστολής της.

Βήμα 3ο - Συνάντηση με τον Υπεύθυνο Καθηγητή Erasmus

Επισκέπτεσαι το γραφείο του Departmental Coordinator. Μαζί θα συζητήσετε για την καλύτερη δυνατή επιλογή Πανεπιστημίου και προγράμματος σπουδών. Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης είναι η επιλογή των μαθημάτων. Η επιλογή των μαθημάτων είναι καθοριστικής σημασίας για την διαδικασία αναγνώρισης των μαθημάτων στα οποία έχεις εξεταστεί με επιτυχία στο εξωτερικό. Πίνακα με τους Υπεύθυνους Καθηγητές ανά Τμήμα θα βρείτε εδώ.

Βήμα 4ο - Επίσκεψη στο Γραφείο Erasmus

Σωστά ενημερωμένος και προετοιμασμένος επισκέπτεσαι το Γραφείο Erasmus ώστε να λύσουμε απορίες και να συζητήσουμε όλα τα πιθανά σενάρια για την μετακίνηση σου. Από εμάς παίρνεις και όλα τα απαιτούμενα για τη μετακίνηση έγγραφα ή κάποια από αυτά μπορείς να τα κατεβάσεις απο την ιστοσελίδα του Τ.Ε.Ι. Λαμίας.

Βήμα 5ο - Συμπλήρωση & Αποστολή Εγγράφων

Λαμβάνοντας τη θετική απάντηση από το Ίδρυμα Υποδοχής επιστρέφεις στο Γραφείο Erasmus με τα έντυπα συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα. Υπογραφές θα χρειαστείς τόσο από τον Dept. Coordinator όσο και από τη Γραμματεία σου. Τις υπογραφές του Institutional Coordinator τις αναλαμβάνει το Γραφείο. Κάθε Ίδρυμα Υποδοχής ακολουθεί διαφορετική διαδικασία με τα απαιτούμενα έγγραφα. Φροντίζουμε να ακολουθούμε πιστά την προτεινόμενη διαδικασία ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην αλληλογραφία μας με το Ίδρυμα Υποδοχής. Πολύ σημαντικό είναι τα έντυπα να είναι σωστά συμπληρωμένα, με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.Ειδική μέριμνα απαιτείται στην συμπλήρωση της εξουσιοδότησης ενός προσώπου της επιλογής σας με το οποίο θα επικοινωνούμε κατά τη διάρκεια της απουσίας σας στο εξωτερικό.

Βήμα 6ο - Στέγαση & Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη

Στα Ιδρύματα του εξωτερικού συνήθως η αίτηση στέγασης διατίθεται χωριστά από την αίτηση του Erasmus. Την αναζητάς στην ιστοσελίδα τους, τη συμπληρώνεις και την υποβάλλεις εγκαίρως ώστε να διευκολυνθείς στην αναζήτηση στέγης. Για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη υπάρχουν δύο δυνατότητες:

  1. Να σε καλύπτει ο ασφαλιστικός φορέας των γονιών σου ή ο δικός σου. Σε αυτή την περίπτωση παίρνεις από το Γραφείο σχετική βεβαίωση, την οποία και προσκομίζεις στον ασφαλιστικό φορέα των γονιών σου ή τον δικό σου, ο οποίος σου προμηθεύει την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης.
  2. Το Ίδρυμα εκδίδει Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης μόνο σε φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν καμία αφαλιστική κάλυψη.
 
ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Erasmus
Στόχοι και Οφέλη
Πρόσβαση στο πρόγραμμα ERASMUS
Δικαίωμα συμμετοχής
Διαδικασία συμμετοχής
Έγγραφα συμμετοχής
Συνεργαζόμενα ιδρύματα
Χάρτης φοιτητή
ECTS
Επιχορήγηση Υποτροφία
Χρήσιμα Links

 

 
©2008-2009 Τει Λαμίας