Αθλητικές Δραστηριότητες του Τ.Ε.Ι. Λαμίας

 

Υδατοσφαίριση
Κολύμβηση
Ποδόσφαιρο – 5 Χ 5
Παραδοσιακοί Χοροί
Πολεμικές Τέχνες
Πετοσφαίριση
Καλαθοσφαίριση
Αεροβική Γυμναστική - Βάρη 

Αντισφαίριση (Τένις)

Αξιολόγηση Ξένων Γλωσσών & Φυσικής Αγωγής για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13

(Οι ενστάσεις θα γίνονται δεκτές στις κατά τόπους γραμματείες των τμημάτων μέχρι και 20-09-2012)
Ανακοίνωση ενστάσεων

1.      ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ  

Αθλητική δραστηριότητα η οποία απαιτεί άριστη γνώση κολύμβησης, αυξημένη φυσική κατάσταση, εξειδικευμένη τεχνική,  και αντανακλαστικές ικανότητες.

 
Στόχος της Υδατοσφαίρισης είναι η εκμάθηση της τεχνικής του αθλήματος και η εξοικείωση με το νερό μέσα από το ομαδικό παιχνίδι. Στο συγκεκριμένο άθλημα καλλιεργείται η ομαδικότητα, η συνεργασία και η γνωριμία των Σπουδαστών. Το άθλημα της Υδατοσφαίρισης παίζεται από 7 βασικούς παίκτες (6 μέσα και 1 τερματοφύλακα) σε σύνολο 15 παιχτών για την κάθε μια ομάδα. Στη Λαμία το άθλημα της Υδατοσφαίρισης πραγματοποιείται στο Κολυμβητήριο Λαμίας, το οποίο είναι 25μ. και έχει 6 διαδρομές. Διαθέτει χώρους αποδυτηρίων και χώρους αποθήκευσης προσωπικών αντικειμένων. Το Τ.Ε.Ι. Λαμίας έχει συμμετάσχει σε ετήσιες συναντήσεις με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας και Πανεπιστήμιο Πειραιά μέσα στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του Γ΄ Ομίλου στον οποίο ανήκουν για την πρόκριση στην πανελλήνια Πανεπιστημιάδα.

 

Το άθλημα της Υδατοσφαίρισης πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή

                                                                 Δευτέρα        19:00 – 22:00

                                                                      Τρίτη       11:00 – 14:00

                                                                  Τετάρτη       19:00 – 22:00

                                                                  Πέμπτη       11:00 – 14:00

                                                            Παρασκευή       18:00 – 22:00

 

Υπεύθυνος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής: Παπανικολάκος Γεώργιος.

 

2.      ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ          

 

 

 

Αθλητική δραστηριότητα η οποία προάγει και καλλιεργεί την ταχύτητα, δύναμη, αντοχή και την εκμάθηση τεχνικής του κάθε στυλ κολύμβησης, πραγματοποιείται δε στο κολυμβητήριο του ΔΑΚ Λαμίας και το οποίο διαθέτει 25μ. πισίνα και αποτελείται από 6 διαδρομές. Διαθέτει χώρους αποδυτηρίων και χώρους αποθήκευσης προσωπικών αντικειμένων.

Οι σπουδαστές του Τ.Ε.Ι. Λαμίας συμμετέχουν σε ατομικό επίπεδο ανάλογα με το αγώνισμά τους σε αγώνες με άλλους σπουδαστές Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας μας μέσα στα πλαίσια Πανελληνίων Φοιτητικών πρωταθλημάτων και Πανεπιστημιάδων που διοργανώνεται σε διαφορετικές πόλεις κάθε χρόνο ύστερα από απόφαση της ΕΑΤΕ του ΥΠΕΠΘ.

Στο χώρο του ΤΕΙ Λαμίας (κτίριο ΣΕΥΠ) έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής πισίνας 50μ. με 8 διαδρομές Ολυμπιακών προδιαγραφών, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Το άθλημα της Κολύμβησης πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή

                                                                 Δευτέρα        12:00 – 15:00

                                                                     Τρίτη         12:00 – 15:00

                                                                 Τετάρτη        12:00 – 15:00

                                                                  Πέμπτη        12:00 – 15:00

                                                            Παρασκευή       12:00 – 16:00

 

Υπεύθυνη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής:  Χατζηγεωργίου Γεωργία.

3. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – (5 Χ 5) 

  Αθλητική δραστηριότητα, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την προσοχή μιας μεγάλης μερίδας σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. Λαμίας. Καλλιεργεί την φυσική κατάσταση, αναπτύσσει κοινωνικούς και ηθικούς  κανόνες όπως την συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα την πειθαρχία, την  ευγενή άμιλλα, την αποδοχή της νίκης αλλά και της ήττας. Το Τ.Ε.Ι. Λαμίας έχει συμμετάσχει σε αρκετές συναντήσεις και αγώνες με άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας μέσα στα πλαίσια Πανελληνίων Φοιτητικών Πρωταθλημάτων και Πανεπιστημιάδων. Συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2003 διοργανώθηκε στην πόλη της Λαμίας το Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου με συμμετοχή 8 Ιδρυμάτων (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) , το οποίο στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Κάθε χρόνο γίνονται εσωτερικά πρωταθλήματα μεταξύ των σπουδαστών σε γήπεδο (5x5). Η ομάδα του Ποδοσφαίρου πραγματοποιεί τις προπονήσεις της στα γήπεδα του ΔΑΚ Λαμίας «Χαλκιοπούλειο» τις εξής ημέρες και ώρες:

                                                               Δευτέρα       15:00 -  18:00

                                                                    Τρίτη       15:00 – 18:00

                                                                Τετάρτη      15:00 – 18:00

                                                                Πέμπτη       15:00 – 18:00

                                                          Παρασκευή       15:00 – 18:00


Υπεύθυνοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής: Λιανός Τριαντάφυλλος,  Τσικράς Νικόλαος

                                                           Ράπτης Δημήτριος (5 Χ 5)

                                                           

3.      ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ   

Αθλητική δραστηριότητα, η οποία προάγει τη φυσική κατάσταση, το ρυθμό και την αρμονία της κίνησης. Λειτουργούν τμήματα Αρχαρίων και Προχωρημένων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορούς απ’ όλη την Ελλάδα (Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Ρούμελη – Στερεά Ελλάδα, Νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου).

Οι στόχοι της αθλητικής αυτής δραστηριότητας είναι:

·          παιδαγωγικοί (δημιουργία, έκφραση, χαρά)

·          κοινωνικοί (επικοινωνία, συνεργασία, ομαδικό πνεύμα)

·          πολιτιστικοί (διατήρηση της πλούσιας ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης).

 

Τα μαθήματα των Παραδοσιακών Χορών πραγματοποιούνται στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου του Τ.Ε.Ι. Λαμίας (κτίριο Σ.Ε.Υ.Π.) ως εξής:


Τμήμα αρχαρίων

 

Δευτέρα          10:00 – 14:00

Τετάρτη          10:00 – 12:00  

 

Τμήμα προχωρημένων

Τετάρτη               11:00 – 15:00

Πέμπτη               10:00  - 15:00

Παρασκευή         11:00 -  15:00


Υπεύθυνες Καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής: Τασούλα Μαρία,  Νιάφα Κων/να

 

4.      ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ   Kata1.jpg

 Αθλητική δραστηριότητα, η οποία πραγματοποιείται στο Τ.Ε.Ι. Λαμίας με σκοπό την εκγύμναση του σώματος και της ψυχής, όπως αυτογνωσία, ψυχραιμία, πειθαρχία, σεβασμός της ανθρώπινης υπόστασης. Η ομάδα πολεμικών τεχνών του Τ.Ε.Ι. Λαμίας μέσα στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, που  διοργανώνεται από την ΕΑΤΕ του ΥΠΕΠΘ έχει  σημειώσει σημαντικές νίκες και διακρίσεις. Το άθλημα των πολεμικών τεχνών πραγματοποιείται στον χώρο του Γυμναστηρίου του Τ.Ε.Ι. Λαμίας και του Φθιωτικού Αθλητικού Συλλόγου Παγκρατίου τις εξής ημέρες και ώρες:

 

Δευτέρα            10:00 - 14:00                                                                                                         

Τρίτη                 11:00 - 14:00

Τετάρτη             11:00 - 14:00

Πέμπτη             10:00 - 14:00

Παρασκευή       10:00 - 12:00

 

Υπεύθυνος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής: Κούτρας Ευάγγελος.

 

5.      ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ     Volleyball game.jpg

 Αθλητική δραστηριότητα, η οποία απαιτεί αλλά και ασκεί τις ψυχοπνευματικές ικανότητες των σπουδαστών / στριών. Αναπτύσσεται η ομαδικότητα, η συνεργασία, η ετοιμότητα αντίδρασης και η μυϊκή αίσθηση.  Υπάρχει ομάδα Ανδρών και ομάδα Γυναικών του Τ.Ε.Ι. Λαμίας. Το Τ.Ε.Ι. Λαμίας έχει συμμετάσχει σε αρκετές συναντήσεις και αγώνες με άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας μέσα στα πλαίσια Πανελλήνιων Φοιτητικών Πρωταθλημάτων και Πανεπιστημιάδων Οι προπονήσεις της Πετοσφαίρισης πραγματοποιούνται στο Δ.Α.Κ. Λαμίας («Χαλκιοπούλειο») τις εξής ημέρες και ώρες:Δευτέρα           15:30 – 18:30      

Παρασκευή      14:30 – 16:30                                                                                                   
Υπεύθυνοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής: Τσαδήμας Χρήστος,   Σκαλιστήρα Βασιλική

 

6.      ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ     

Αθλητική δραστηριότητα, η οποία απαιτεί αλλά και ασκεί τις ψυχοπνευματικές ικανότητες των σπουδαστών / στριών. Αναπτύσσεται η αντοχή, η ομαδικότητα, η συνεργασία, η ετοιμότητα αντίδρασης και η μυϊκή αίσθηση. Το Τ.Ε.Ι. Λαμίας έχει συμμετάσχει σε αρκετές συναντήσεις και αγώνες με άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας μέσα στα πλαίσια Πανελλήνιων Φοιτητικών Πρωταθλημάτων και Πανεπιστημιάδων.

Οι προπονήσεις της Καλαθοσφαίρισης πραγματοποιούνται στον βοηθητικό χώρο του Δ.Α.Κ. Λαμίας («Χαλκιοπούλειο») τις εξής ημέρες και ώρες:


Δευτέρα          10:00 – 14:00

Τρίτη              11:00 – 14:00

Τετάρτη          11:00 – 14:00

Πέμπτη          11:00 – 14:00

Παρασκευή    11:00 – 14:00


Υπεύθυνος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής: Σεβαστόπουλος Κων/νος,

7.      ΑΕΡΟΒΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ – ΒΑΡΗ   

Αθλητική δραστηριότητα, η οποία προάγει τη φυσική κατάσταση, το ρυθμό και την αρμονία της κίνησης. Συγχρόνως στοχεύει στην βελτίωση της ψυχολογικής και σωματικής τόνωσης, στην ανάπτυξη της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας και βελτίωση της νευρομυϊκής λειτουργίας.
Η αεροβική γυμναστική έχει κερδίσει το ενδιαφέρον και την προσοχή μεγάλου ποσοστού σπουδάστριων του Τ.Ε.Ι. Λαμίας οι οποίες προτιμούν ένα κλειστό χώρο γύμνασης με δυνατή μουσική και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Αθλητική δραστηριότητα, η οποία πραγματοποιείται στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του Τ.Ε.Ι. Λαμίας. Το κλειστό γυμναστήριο του Τ.Ε.Ι. Λαμίας διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο οποίος χρειάζεται για την ανάπτυξη της σωματικής διάπλασης, την καλλιέργεια του μυϊκού συστήματος και την τόνωση της νευρομυϊκής συναρμογής.

Διαθέτει όλα τα απαραίτητα μηχανήματα, τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια των διαφόρων μυϊκών ομάδων, πάγκους γύμνασης, διάδρομο και ποδήλατο. Επίσης υπάρχουν steps, αλτηράκια, ειδικά λάστιχα για χέρια και πόδια. Το περιβάλλον γύμνασης είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και φιλικό, τηρούνται όλοι οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής. Υπάρχουν αποδυτήρια, όπου οι σπουδαστές μπορούν να αφήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι ώρες λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου είναι από τις 10:00 έως 18:00 με την επίβλεψη και καθοδήγηση πάντα υπεύθυνου Καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

 

 

Υπεύθυνοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής: Φύκα ΕιρήνηΝίτσα Κων., Μακρή Λέλα,

                                                            Ράμμου Κατ., Χρυσικός Δημ.

 

8.      ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ  

Αθλητική δραστηριότητα, η οποία προάγει τη φυσική κατάσταση, το ρυθμό, την αρμονία της κίνησης, την αντίδραση, την ευλυγισία και την ταχυδύναμη. Συγχρόνως στοχεύει στην βελτίωση της ψυχολογικής ηρεμίας και σωματικής τόνωσης, στην ανάπτυξη της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας και βελτίωση της νευρομυϊκής λειτουργίας. Σπουδαστές και Σπουδάστριες του ΤΕΙ Λαμίας συμμετέχουν σε τουρνουά κάθε χρόνο σε πανελλήνια πρωταθλήματα και πανεπιστημιάδες που διοργανώνει η ΕΑΤΕ του ΥΠΕΠΘ.

 

 Οι προπονήσεις της Αντισφαίρισης πραγματοποιούνται στον χώρο του Φ.Ο. Αντισφαίρισης Λαμίας («Χαλκιοπούλειο») ή στα κλειστά της Έκθεσης Λαμίας τις εξής ημέρες και ώρες:


Δευτέρα          10:00 – 13:00

Τρίτη              10:00 – 12:00

Τετάρτη          10:00 – 12:00

Πέμπτη          10:00 – 12:00

Παρασκευή    10:00 – 13:00

 

Υπεύθυνη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής: Παπαβασιλείου  Ειρηλένα